Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E)

  • Risico inventarisatie en evaluatie
    https://www.highqualitysecurity.nl/images/ju_cached_images/banner009_7e7ac12d12388545d1ac71b925069104_90x50.resized.jpg

 

Een gebarricadeerde nooduitgang, een te gladde trap of een verkeerd ingestelde machine. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Jaarlijks krijgen zo’n 230.000 werknemers in Nederland een arbeidsongeval. Ongevallen op het werk leiden tot onnodig ziekteverzuim of in het ergste geval zelfs arbeidsongeschiktheid.

Vervelende situaties die u kunt voorkomen door het laten uitvoeren van een risico inventarisatie en evaluatie (RI&E). Bij High Quality Security bent u hiervoor aan het juiste adres.

Wat houdt een RI&E in?

Een ervaren veiligheidskundige brengt de veiligheidssituatie binnen uw bedrijf in kaart. Welke risico’s lopen medewerkers en omstanders? Hoe ernstig zijn deze risico’s? Wordt er al voldoende gedaan om ze te beheersen?

Na deze inventarisatie stelt de veiligheidskundige een plan van aanpak op. Op basis hiervan ziet u direct welke problemen als eerste opgepakt dienen te worden en hoe dit het beste gedaan kan worden.

Is een RI&E verplicht?

Het laten doen van een risicoanalyse is dus slim. Zo weet u precies wat nodig is om een veiliger werkplek voor u en uw werknemers te creëren. Maar wist u dat het ook volgens de Arbowet verplicht is om een risicoanalyse uit te voeren?

Elk bedrijf waar interne of externe medewerkers onder het gezag van een leidinggevende staan, moet namelijk beschikken over een RI&E. Wilt u weten hoe wij u precies van dienst kunnen zijn? Neem dan met ons contact op.